Werplek onderhoud en beheer

Aan een goede afwerking van bekabeling op de werkplek wordt vaak te weinig tijd besteed. Het resultaat is een slordige verzameling van snoeren rondom de werkplek. Niet alleen doet het afbreuk aan de uitstraling van de kantooromgeving, maar het heeft ook een negatieve invloed op factoren als hygiƫne, veiligheid, comfort en toegankelijkheid.

Proconnect richt zich met werkplekbekabeling op het professioneel wegwerken van snoeren. Onze medewerkers kennen de eisen van een ergonomische werkplek en het belang van een goed werkend data-netwerk. Als professionals stellen wij in samenspraak met de opdrachtgever een doordacht stappenplan samen, wat wij vervolgens uitvoeren. Na oplevering zijn de kabels geordend en opgeborgen in producten als kabelgoten, kabelmanden en kabelclips. Ze zijn daarmee uit het zicht voor de gebruiker, maar nog wel eenvoudig toegankelijk voor de medewerker. De kwaliteit van de werkplek is hierna aanzienlijk toegenomen. Contactdozen zijn minder blootgesteld aan stof en vocht, apparatuur is eenvoudig te verhuizen en de gecertificeerde datapunten verliezen niet aan snelheid.

werkplek onderhoud

De grootste nadelen van slordige werkplekbekabeling zijn:

  • Lastig schoon te maken werkplekken
  • Struikelgevaar
  • Uitval van verbindingen
  • Lastig opsporen van storingen
  • Slordig aanzicht voor bezoek van eventuele klanten

Om de werkplekbekabeling netjes te verwerken maken wij gebruik van meerdere producten zoals kabelgoten, kabelclips, klittenband en desktopmodules. Deze desktopmodules zijn ontwikkeld om de aansluitpunten voor data, telefonie en stroom op het bureau te plaatsen in plaats van eronder. Hiermee zijn de aansluitpunten direct beschikbaar voor gebruik.